.

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Globalleşen Dünyada Yazılımcı Söyleşisi

31.12.2020

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde 31 Aralık 2020 tarihinde Bucak Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü tarafından “Globalleşen Dünyada Yazılımcı” konulu söyleşi düzenlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah HANÇER’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşi, MAKÜ’nün sağlamış olduğu uzaktan eğitim altyapı desteğiyle tamamen çevrimiçi olarak düzenlendi.

Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç’ın, Yazılım Mühendisliği akademisyenleri ve öğrencilerinin bulunduğu söyleşiye davetli konuşmacı olarak Amazon’da Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak çalışan Emrah BUDUR katıldı.

Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide Emrah BUDUR; Yazılım Mühendisliği öğrencilerine bireysel projelerin önemli olduğunu, Amazon gibi büyük şirketlerin mülakatlarda bireysel projeleri olan adayları daha tutkulu olarak gördüğünü söyledi. Eskiden teknoloji sektöründe mülakatlarda takım elbisenin iyi bir ilk izlenim için önemli olduğunu ancak günümüzde bunun yerini github profilinin aldığını söyleyen Emrah BUDUR iyi bir github profilinin hedefe ulaşmayı sağlayan önemli bir araç olduğunu ifade etti.

13 yıl boyunca Türkiye’de Garanti BBVA’da çalışmış olan BUDUR, burada edindiği tecrübelerini de öğrencilerle paylaşarak iletişim becerisinin iş hayatında çok önemli olduğunu, öğrenim hayatı süresince öğrencilerin kendilerine yatırım yapabilecekleri bir alan olduğunu vurguladı.

Emrah BUDUR Yazılım Mühendisliği öğrencilerine, en sevdikleri, çalışırken keyif aldıkları alana yönelirlerse çalışmanın yorucu olmaktan çıkacağını, eğlenceli geleceğini bu sebeple o alanda derinleşebileceklerini ve aranan eleman haline geleceklerini söyledi.

Yazılım Mühendisliği öğrencilerinin çok memnun kaldığı söyleşi, Prof. Dr. Gülden BAŞYİĞİT KILIÇ’ın yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesi dilekleri ile son buldu.

Görseller

GÜNCEL

• MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Güz Dönemi Değerlendirme Programı | 29.01.2021
  • MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Globalleşen Dünyada Yazılımcı Söyleşisi | 31.12.2020