.

Staj Değerlendirme Kriterleri

Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Staj Değerlendirmeleri
Staj değerlendirmesinde dikkat edilen unsurlar ve etki oranları aşağıda belirtildiği gibidir.

1. Staj Sicil Fişi (%30)
Öğrencilerimizin performanslarının değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir ölçüt staj sicil fişidir. Öğrencinin stajını gerçekleştirmiş olduğu şirket veya kuruluş tarafından doldurulur. Staj sicil fişi, stajyerin iş disiplini, işbirliği yetenekleri, sorumluluk alma kabiliyeti ve diğer iş becerileri hakkında bilgi sunar. Staj sicil fişi, toplam değerlendirme puanının %30'unu oluşturur.

2. Staj Dosyaları ve İçerikler (%40)
Öğrencilerimizden beklenen, staj sürecini detaylı bir şekilde belgelemeleri, öğrenim ve deneyimlerini paylaşmalarıdır. Staj dosyaları, öğrencilerin staj yerinde yaptıkları çalışmaları, projeleri ve görevleri içerir. Öğrenciler, staj süreçlerini günlükler, raporlar veya diğer dokümanlar aracılığıyla yazılı olarak da belgelemelidirler. Bu belgelerin içeriği, işin niteliğine ve stajyerin görevlerine bağlı olarak değişebilir. Staj dosyaları ve içerikler, toplam değerlendirme puanının %40'ını oluşturur.

3. Staj Sonrası Sunum (%30)
Öğrencilerin staj sonrasında gerçekleştirdikleri sunumlar, çalışmalarını ve deneyimlerini etkili bir şekilde iletebilme yeteneklerini değerlendirilmesine olanak tanır. Bu kısım, toplam değerlendirme puanının %30'unu oluşturur.
Tüm bu unsurların bir araya gelmesi sonucunda, öğrencilerin toplam değerlendirme puanı hesaplanır ve staj sonuçları belirlenir.

Bölümler

  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
  • Yazılım Mühendisliği Bölümü