.

İşletmede Mesleki Eğitim Değerlendirme Kriterleri

Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi İşletmede Mesleki Eğitim Değerlendirme Kriterleri
Staj değerlendirmesinde dikkat edilen unsurlar ve etki oranları aşağıda belirtildiği gibidir.

1. İşyeri Yetkilisi Öğrenci Değerlendirme Notu  (%20)
Öğrencilerimizin performanslarının değerlendirilmesinde kullanılan önemli bir ölçüt işyeri yetkilisinin dolduracağı değerlendirme notudur. Öğrencinin işletmede mesleki eğitiminin gerçekleştirmiş olduğu şirket veya kuruluş tarafından doldurulur. işletmede mesleki eğitim kapsamında öğrenci değerlendirme notu, ilgili öğrencinin iş disiplini, işbirliği yetenekleri, sorumluluk alma kabiliyeti ve diğer iş becerileri hakkında bilgi sunar. İşyeri yetkilisi öğrenci değerlendirme notu, toplam değerlendirme puanının %20'unu oluşturur.

2. İşletmede Mesleki Eğitim Defter Notu (%40)
Öğrencilerimizden beklenen, işletmede mesleki eğitim sürecini detaylı bir şekilde belgelemeleri, öğrenim ve deneyimlerini paylaşmalarıdır. İşletmede mesleki eğitim defteri, öğrencilerin işletmede mesleki eğitim yerinde yaptıkları çalışmaları, projeleri ve görevleri içerir. Öğrenciler, işletmede mesleki eğitim süreçlerini günlükler, raporlar veya diğer dokümanlar aracılığıyla yazılı olarak da belgelemelidirler. Bu belgelerin içeriği, işin niteliğine ve ilgili öğrencinin görevlerine bağlı olarak değişebilir. İşletmede mesleki eğitim defteri ve içerikler, toplam değerlendirme puanının %40'ını oluşturur.

3.  İşletmede Denetim Notu (%20)
İşletmede mesleki eğitim süresi boyunca, öğrenci düzenli olarak işletmede mesleki eğitim danışman öğretim elemanı ile iletişim halinde olur. İlgili danışman, öğrencinin ilerlemesini izler, gerektiğinde yol gösterir ve soruları yanıtlar. Ayrıca öğrenciden sorumlu öğretim elemanı işletmede ziyaretlere gelebilir. Bu kısım, toplam değerlendirme puanının %20'unu oluşturur.

4.  İşletmede Mesleki Eğitim Sonrası Sunum (%20)
Öğrencilerin işletmede mesleki eğitim sonrasında gerçekleştirdikleri sunumlar, çalışmalarını ve deneyimlerini etkili bir şekilde iletebilme yeteneklerini değerlendirilmesine olanak tanır. Bu kısım, toplam değerlendirme puanının %20'sini oluşturur.

Tüm bu unsurların bir araya gelmesi sonucunda, öğrencilerin toplam değerlendirme puanı hesaplanır ve işletmede mesleki eğitim sonuçları belirlenir.

• Genel Bilgi
  • Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz